close
Cutremure Romania

Cutremur crustal cu magnitudinea de 3,3 grade in Nordul Olteniei-zona Targu Jiu

Un nou cutremur crustal, cu magnitudinea ML de 3,3 grade, s-a produs in ziua de miercuri, 15 martie, in Nordul Olteniei, la Nord-Vest de municipiul Targu Jiu (judetul Gorj). Seismul este o replica a cutremurului cu magnitudinea ML 5,7 produs in Depresiunea Targu Jiu la 14 februarie.

Sursa foto: INCDFP

Seismul a avut loc la ora locala 19h33min28sec (17h33min28sec UTC). Potrivit datelor publicate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, epicentrul seismului a fost localizat in zona RUNCU-Depresiunea Targu Jiu, la 15 km Nord-Vest de TARGU JIU, judetul Gorj (45,15 grade latitudine Nordica, 23,15 grade longitudine Estica).

Sursa foto: EMSC

Cutremurul s-a produs la adancimea de 16,1 km si a avut magnitudinea ML de 3,3 grade pe scara Richter. Intensitatea maxima a fost de III grade in zona epicentrala.
Miscarea seismica a fost resimtita in judetul Gorj, in special in mai multe localitati din Depresiunea Targu Jiu. De asemenea, cutremurul a fost resimtit si in Depresiunea Petrosani (judetul Hunedoara).
Ca si celelalte seisme inregistrate pana acum, cutremurul a fost insotit de zgomote subterane auzite de localnici, in special in zona epicentrala.

Sorin

The author Sorin