close
Cutremure Romania

Cutremur crustal cu magnitudinea de 3,2 grade in Nordul Olteniei-zona Targu Jiu

Un nou cutremur crustal, cu magnitudinea ML de 3,2 grade, s-a produs in ziua de marti, 28 februarie, in Nordul Olteniei, la Nord-Vest de municipiul Targu Jiu (judetul Gorj). Seismul este parte din seria de replici a cutremurului cu magnitudinea ML 5,7 produs in Depresiunea Targu Jiu la 14 februarie.

Sursa foto: INCDFP

Seismul a avut loc la ora locala 5h55min22sec (0h18min50sec UTC). Potrivit datelor publicate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, epicentrul seismului a fost localizat in zona RUNCU-Depresiunea Targu Jiu, judetul Gorj, la cca. 14 km Nord-Vest de Targu Jiu (45,13 grade latitudine Nordica, 23,14 grade longitudine Estica).

Sursa foto: EMSC

Cutremurul s-a produs la adancimea de 8,6 km si a avut magnitudinea ML de 3,2 grade pe scara Richter. Intensitatea maxima a fost de III grade in zona epicentrala.
Miscarea seismica a fost resimtita in judetul Gorj, in special in mai multe localitati din Depresiunea Targu Jiu.
Incepand din ziua de 13 februarie, cand a avut loc un cutremur precursor moderat cu magnitudinea ML de 5,2 grade si intensitatea maxima de VI grade, in Depresiunea Targu Jiu s-au produs peste 1000 de cutremure crustale. Cel mai puternic dintre acestea s-a produs in ziua de 14 februarie, avand magnitudinea ML 5,7 si intensitatea maxima de VII grade.

Sorin

The author Sorin