close
Stiri vechi

Cutremur moderat cu magnitudinea 4,7-5,0 in Vestul Turciei-Nordul Marii Egee (zona de coasta)

Un cutremur moderat, cu magnitudinea locala ML de 5,0 grade (magnitudinea mb 4,7), s-a produs in ziua de sambata, 7 ianuarie, in zona de coasta din Vestul Turciei-Nordul Marii Egee.

 

Sursa foto: EMSC

Seismul a avut loc la ora 1h52min UTC (ora locala 3h52min). Potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean si de Observatorul Seismologic Kandilli (Turcia), epicentrul seismului a fost localizat in zona de coasta din Vestul Turciei, in partea nord-estica a Marii Egee, la cca. 130 km Nord-Vest de orasul Izmir.
Cutremurul s-a produs la adancimea de 10 km si a avut magnitudinea locala 5,0 (magnitudinea mb 4,7, magnitudinea 5,0-5,1 pe scara bazata pe moment seismic).
Miscarea seismica a fost resimtita pe coasta vestica a Turciei, in mai multe insule grecesti si turce din Marea Egee, precum si in Bulgaria (in orasul Stara Zagora, aflat la 343 km Nord-Vest de epicentru).
Nu au fost raportate pagube.
Un alt seism, cu magnitudinea moment de 4,6 grade, s-a produs in aceeasi zona cateva ore mai tarziu, la ora 6h39min UTC (ora locala 8h39min). Seismele au fost urmate de mai multe replici slabe.
 

Sorin

The author Sorin