Cutremur moderat cu magnitudinea 4,7-5,0 in Vestul Turciei-Nordul Marii Egee (zona de coasta)

Un cutremur moderat, cu magnitudinea locala ML de 5,0 grade (magnitudinea mb 4,7), s-a produs in ziua de sambata, 7 ianuarie, in zona de coasta din Vestul Turciei-Nordul Marii Egee.

 

Sursa foto: EMSC

Seismul a avut loc la ora 1h52min UTC (ora locala 3h52min). Potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean si de Observatorul Seismologic Kandilli (Turcia), epicentrul seismului a fost localizat in zona de coasta din Vestul Turciei, in partea nord-estica a Marii Egee, la cca. 130 km Nord-Vest de orasul Izmir.
Cutremurul s-a produs la adancimea de 10 km si a avut magnitudinea locala 5,0 (magnitudinea mb 4,7, magnitudinea 5,0-5,1 pe scara bazata pe moment seismic).
Miscarea seismica a fost resimtita pe coasta vestica a Turciei, in mai multe insule grecesti si turce din Marea Egee, precum si in Bulgaria (in orasul Stara Zagora, aflat la 343 km Nord-Vest de epicentru).
Nu au fost raportate pagube.
Un alt seism, cu magnitudinea moment de 4,6 grade, s-a produs in aceeasi zona cateva ore mai tarziu, la ora 6h39min UTC (ora locala 8h39min). Seismele au fost urmate de mai multe replici slabe.
 

Dacă doriți sa comentati la aceasta știre sau să aflați ce spun și alți vizitatori ai site-ului nostru,
vă așteptam pe forumul Cutremur.net unde veți avea acces la comunitatea noastră online!