close
Stiri vechi

Cutremur minor cu magnitudinea de 4,1 grade in regiunea Vrancea

Un cutremur subcrustal minor, cu magnitudinea locala de 4,1 grade, s-a produs in ziua de vineri, 16 decembrie, in regiunea Vrancea.

Sursa foto: INCDFP

Seismul a avut loc la ora locala 1h47min13sec (23h47min13sec UTC in ziua de 15 decembrie). Potrivit datelor publicate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, epicentrul seismului a fost localizat in Muntii Vrancei, la Nord-Vest de NEREJU, judetul Vrancea (45,74 grade latitudine Nordica, 26,67 grade longitudine Estica).

Sursa foto: EMSC

Cutremurul s-a produs la adancimea de 87,7 km si a avut magnitudinea locala ML de 4,1 grade pe scara Richter. Intensitatea maxima a fost de III grade pe scara Mercalli.
Miscarea seismica a fost resimtita slab in mai multe localitati din Sudul si Estul tarii, in special la etajele superioare ale cladirilor inalte, cu intensitati de II-III grade.
Cel mai puternic cutremur vrancean din acest an a avut loc in dimineata zilei de 3 noiembrie, avand epicentrul in Muntii Buzaului, zona GURA TEGHII-LOPATARI. Seismul s-a produs la adancimea de 149 km si a avut magnitudinea locala ML de 5,4 grade pe scara Richter. Seismul a fost resimtit in Oltenia, Muntenia, Moldova, Sudul Transilvaniei, dar si in Bulgaria, Republica Moldova si chiar in Sud-Vestul Ucrainei.
 

Sorin

The author Sorin