close
Stiri vechi

Cutremur moderat cu magnitudinea de 5,1-5,5 grade in Sudul Italiei (regiunea Calabria)

Un cutremur moderat, cu magnitudinea mb 5,1 (magnitudinea locala 5,1, magnitudinea moment 5,5), s-a produs in ziua de luni, 31 octombrie, in Sudul Italiei, regiunea Calabria.

Sursa foto: EMSC

Seismul a avut loc la ora 21h42min UTC (ora locala 22h42min). Potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean si de Institutul National de Geofizica si Vulcanologie (Italia), epicentrul seismului a fost localizat in apropierea zonei de coasta a provinciei Cosenza (regiunea Calabria).
Cutremurul s-a produs la adancimea de 269 km si a avut magnitudinea mb 5,1 (magnitudinea locala 5,1, magnitudinea 5,5 pe scara bazata pe moment seismic).
Miscarea seismica a fost resimtita pe arie larga in Italia, dar si in Albania si in alte zone din partea vestica a Peninsulei Balcanice. In Italia, cutremurul a fost resimtit mai intens in provincia Cosenza; miscarea seismica a mai fost resimtita la Messina dar chiar si in capitala Roma (cu intensitate mica). Nu au fost inregistrate pagube, datorita adancimii mari a focarului.
 

Sorin

The author Sorin