close
Stiri vechi

Cutremur cu magnitudinea de 3,6 grade in regiunea Fagaras-Campulung

Un cutremur crustal, cu magnitudinea ML de 3,6 grade, s-a produs in ziua de joi, 9 septembrie, in regiunea Fagaras-Campulung (judetul Arges).

Sursa foto: INCDFP

Seismul a avut loc la ora locala 11h57min14sec (8h57min14sec UTC). Potrivit datelor publicate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, epicentrul seismului a fost localizat in zona RUCAR-DRAGOSLAVELE, la Sud-Vest de Masivul Leaota, judetul Arges (45,36 grade latitudine Nordica, 25,19 grade longitudine Estica). 

Sursa foto: EMSC

Cutremurul s-a produs la adancimea de 3,0 km si a avut magnitudinea ML de 3,6 grade pe scara Richter. Intensitatea maxima in zona epicentrala a fost de III-IV grade pe scara Mercalli.
Seismul a fost precedat de mai multe cutremure cu magnitudini de 2,5-2,8 grade si a fost urmat de replici slabe.
Miscarea seismica a fost resimtita cu intensitati de II pana la III grade la Campulung Muscel si in imprejurimi, Rucar, Dragoslavele, Ramnicu Valcea, dar si in localitati din judetul Dambovita.
Un alt cutremur crustal, cu magnitudinea de 3,5 grade, s-a produs in ziua de marti, 7 septembrie, la Vest de Valea Oltului, in zona MALAIA-BREZOI (judetul Valcea), fiind resimtit in judetele Valcea si Sibiu.
Seismele din zonele subcarpatice si de munte ale judetelor Arges si Valcea sunt incadrate in regiunea seismogena Fagaras-Campulung, care este a doua sursa seismica importanta a tarii dupa Vrancea.

Sorin

The author Sorin