close
Stiri vechi

Cutremur crustal cu magnitudinea de 3,5 grade in regiunea Nordul Olteniei/Fagaras-Campulung (judetul Valcea)

Un cutremur crustal, cu magnitudinea ML de 3,5 grade pe scara Richter, s-a produs in dimineata zilei de marti, 7 septembrie, in regiunea Nordul Olteniei/Fagaras-Campulung (judetul Valcea).

Sursa foto: INCDFP

Seismul a avut loc la ora locala 5h01min16sec (2h01min16sec UTC). Potrivit datelor publicate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, epicentrul seismului a fost localizat intr-o zona de munte din judetul Valcea, la Vest de Valea Oltului, in zona MALAIA-BREZOI (45,32 grade latitudine Nordica, 24,09 grade longitudine Estica)- adiacenta regiunii seismice Fagaras-Campulung. 

Sursa foto: EMSC

Cutremurul s-a produs la adancimea de 2,0 km si a avut magnitudinea locala ML de 3,5 grade pe scara Richter. Intensitatea maxima a fost de III-IV grade pe scara Mercalli.
Seismul a fost resimtit in mai multe localitati din judetele Valcea si Sibiu, mai intens in arealul dintre Valea Oltului si Valea Lotrului, cu intensitati de la II-III la III-IV grade. Astfel, cutremurul a fost resimtit la Voineasa, Brezoi, Caineni, Calimanesti (judetul Valcea), dar si la Sibiu si in alte localitati din judetul Sibiu. Aceasta arie macroseismica este una tipica pentru seismele fagarasene.

Sorin

The author Sorin