close
Stiri vechi

Cutremure crustale cu magnitudini de 3,2 si 3,4 grade in regiunea Vrancea

Doua cutremure crustale, cu magnitudini ML de 3,2 si 3,4 grade, s-au produs in ziua de luni, 14 iunie, in regiunea Vrancea. Ambele seisme au avut acelasi epicentru, localizat in Muntii Vrancei, zona VINTILEASCA, judetul Vrancea (45,65 grade latitudine Nordica, 26,69 grade longitudine Estica).
Primul seism a avut loc la ora locala 12h54min06sec (9h54min06sec UTC). Potrivit datelor publicate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, cutremurul s-a produs la adancimea de 17,2 km si a avut magnitudinea ML de 3,2 grade pe scara Richter.

Sursa foto: INCDFP

Intensitatea maxima a miscarii seismice a fost de II-III grade pe scara Mercalli in zona epicentrala din Muntii Vrancei.

 

Sursa foto: EMSC

Al doilea seism a avut loc la ora locala 13h36min21sec (10h36min21sec UTC). Cutremurul s-a produs la adancimea de 16,6 km si a avut magnitudinea ML de 3,4 grade pe scara Richter.

Sursa foto: INCDFP

Intensitatea maxima a miscarii seismice a fost de III grade pe scara Mercalli in zona epicentrala.

Sursa foto: EMSC

In regiunea seismica Vrancea se produc si cutremure cu originea in crusta terestra, atat in exteriorul arcului carpatic, cat si in zona Curburii Carpatilor. Cutremurele crustale vrancene sunt insa mult mai slabe decat cele subcrustale.

Sorin

The author Sorin