close
Stiri vechi

Doua cutremure moderate cu magnitudini de 5,3-5,5 grade in Nord-Estul Iranului

Doua cutremure moderate, cu magnitudini moment de 5,3-5,5 grade, s-au produs in Nord-Estul Iranului in noaptea de duminica 16 mai spre luni 17 mai.
Primul cutremur a avut loc in ziua de duminica, 16 mai, la ora 23h04min UTC (ora locala 3h34min a zilei de 17 mai). Potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean, epicentrul cutremurului a fost localizat in Nord-Estul Iranului, in apropiere de granita cu Turkmenistanul. Seismul s-a produs la adancimea de 10 km si a avut magnitudinea de 5,3 grade pe scara bazata pe moment seismic (magnitudinea locala 5,5 potrivit Centrului Seismologic Iranian din cadrul Institutului de Geofizica al Universitatii din Teheran).

 Sursa foto: EMSC

Al doilea seism a avut loc in ziua de 17 mai, la ora 0h54min UTC (ora locala 5h24min). Epicentrul a fost localizat in aceeasi zona din partea nord-estica a tarii. Cutremurul s-a produs la adancimea de 10 km si a avut magnitudinea moment de 5,4 grade (magnitudinea locala 5,4).

Sursa foto: EMSC

Acest episod seismic moderat din Nord-Estul Iranului s-a manifestat la relativ scurt timp dupa mai multe cutremure produse in Oceanul Indian.
 

Sorin

The author Sorin