close
Stiri vechi

Cutremur cu magnitudinea de 4,5 grade in regiunea Vrancea

Un cutremur subcrustal perceptibil, cu magnitudinea ML de 4,5 grade, s-a produs in seara zilei de vineri, 9 aprilie, in regiunea Vrancea.

Sursa foto: INCDFP

Seismul a avut loc la ora locala 21h36min46sec (18h36min46sec UTC). Potrivit datelor publicate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, epicentrul seismului a fost localizat in Muntii Vrancei, la Vest de PALTIN, in judetul Vrancea (45,79 grade latitudine Nordica, 26,63 grade longitudine Estica).

Sursa foto: EMSC

Cutremurul s-a produs la adancimea de 77,8 km si a avut magnitudinea locala de 4,5 grade pe scara Richter. Intensitatea maxima a fost de aproximativ IV grade pe scara Mercalli.
Miscarea seismica a fost resimtita in mai multe localitati din Muntenia si in partile central-sudice ale Moldovei, cu intensitati de II pana la III-IV grade.
Cutremurul din aceasta seara a fost cel mai puternic eveniment subcrustal produs in Vrancea de la inceputul acestui an. Precedentul seism perceptibil pe scara mai larga si cu o magnitudine similara evenimentului de astazi a avut loc la 2 iunie 2020 (magnitudine ML 4,5 si adancime focala 101 km).

Sorin

The author Sorin