Cutremur puternic cu magnitudinea de 6,8 grade in Chile

Un cutremur puternic, cu magnitudinea moment de 6,8 grade, s-a produs in ziua de marti,1 septembrie, in zona de coasta a regiunii Atacama din Chile.

Sursa foto: EMSC

Seismul a avut loc la ora 4h09min UTC (ora locala 0h09min). Potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean, epicentrul miscarii seismice a fost localizat in zona de coasta a regiunii Atacama.
Cutremurul s-a produs la adancimea de 2 km si a avut magnitudinea de 6,8 grade pe scara bazata pe moment seismic. Seismul a fost urmat de mai multe replici moderate (cu magnitudini de pana la 5,5-5,7 grade), precum si de un al doilea cutremur puternic, cu magnitudinea moment de 6,3 grade, produs in aceeasi zona la ora 4h30min UTC (ora locala 0h30min).
Seismul principal a fost resimtit pe o arie larga din centrul si nordul tarii si in Vestul Argentinei. Au fost raportate doar pagube minore in cateva localitati din Atacama, in conditiile in care epicentrul nu a fost localizat in apropierea unor centre intens populate. 

Update:
Un nou cutremur, cu magnitudinea moment de 6,5 grade, s-a produs in aceeasi zona din regiunea Atacama la ora 21h09min UTC (ora locala 17h09min). Acesta este al 3-lea seism puternic produs in zona de coasta a regiunii Atacama din Chile in ultimele 24 de ore, dupa cutremurele anterioare cu magnitudini de 6,8 si, respectiv, 6,3 grade pe scara bazata pe moment seismic.

Dacă doriți sa comentati la aceasta știre sau să aflați ce spun și alți vizitatori ai site-ului nostru,
vă așteptam pe forumul Cutremur.net unde veți avea acces la comunitatea noastră online!