close
Stiri vechi

Cutremur puternic cu magnitudinea de 6,8 grade in Chile

Un cutremur puternic, cu magnitudinea moment de 6,8 grade, s-a produs in ziua de marti,1 septembrie, in zona de coasta a regiunii Atacama din Chile.

Sursa foto: EMSC

Seismul a avut loc la ora 4h09min UTC (ora locala 0h09min). Potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean, epicentrul miscarii seismice a fost localizat in zona de coasta a regiunii Atacama.
Cutremurul s-a produs la adancimea de 2 km si a avut magnitudinea de 6,8 grade pe scara bazata pe moment seismic. Seismul a fost urmat de mai multe replici moderate (cu magnitudini de pana la 5,5-5,7 grade), precum si de un al doilea cutremur puternic, cu magnitudinea moment de 6,3 grade, produs in aceeasi zona la ora 4h30min UTC (ora locala 0h30min).
Seismul principal a fost resimtit pe o arie larga din centrul si nordul tarii si in Vestul Argentinei. Au fost raportate doar pagube minore in cateva localitati din Atacama, in conditiile in care epicentrul nu a fost localizat in apropierea unor centre intens populate. 

Update:
Un nou cutremur, cu magnitudinea moment de 6,5 grade, s-a produs in aceeasi zona din regiunea Atacama la ora 21h09min UTC (ora locala 17h09min). Acesta este al 3-lea seism puternic produs in zona de coasta a regiunii Atacama din Chile in ultimele 24 de ore, dupa cutremurele anterioare cu magnitudini de 6,8 si, respectiv, 6,3 grade pe scara bazata pe moment seismic.

Sorin

The author Sorin