close
Stiri vechi

Cutremur cu magnitudinea de 4,2 grade in regiunea Fagaras-Campulung

Un cutremur subcrustal, cu magnitudinea locala de 4,2 grade, s-a produs in ziua de joi, 19 martie, in regiunea seismica Fagaras-Campulung (judetul Dambovita).

Sursa foto: INCDFP

Seismul a avut loc la ora locala 13h51min20sec (11h51min20sec UTC). Potrivit datelor publicate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, epicentrul seismului a fost localizat in regiunea Fagaras-Campulung, in apropiere de localitatea MOROENI, judetul Dambovita (45,23 grade latitudine Nordica, 25,42 grade longitudine Estica).

Sursa foto: EMSC

Cutremurul s-a produs la adancimea de 63,9 km, fiind un eveniment seismic de tip subcrustal, cu originea in mantaua terestra. Seismul a avut magnitudinea locala ML de 4,2 grade pe scara Richter. Intensitatea maxima a fost de aproximativ IV grade pe scara Mercalli.
Miscarea seismica a fost resimtita in mai multe localitati din judetele Dambovita, Prahova si Brasov, cu intensitati de la II-III pana la III-IV grade pe scara Mercalli. Astfel, cutremurul a fost resimtit in zona epicentrala la Moroeni, dar si la Predeal, Brasov, Targoviste si in alte localitati din judetele mentionate.
Ultimul cutremur cu magnitudinea locala mai mare de 4,0 din regiunea Fagaras-Campulung a avut loc la 29 decembrie 2015, epicentrul fiind localizat pe Valea Oltului, in zona localitatii CAINENI, judetul Valcea; seismul a avut magnitudinea ML de 4,3 grade.

Sorin

The author Sorin