close
Stiri vechi

Cutremur moderat cu magnitudinea de 5,7 grade in Nord-Vestul Iranului, in zona de granita cu Turcia

Un cutremur moderat, cu magnitudinea moment Mw de 5,7 grade (magnitudinea locala ML 5,7-5,8) s-a produs in ziua de duminica, 23 februarie, in Nord-Vestul Iranului, in apropierea granitei cu Turcia.

Sursa foto: EMSC

Seismul a avut loc la ora 5h52min UTC (ora locala 9h22min). Potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean, epicentrul miscarii seismice a fost localizat in Nord-Vestul Iranului, in apropierea granitei cu Turcia, la 36 km Nord-Vest de Salmas.
Cutremurul s-a produs la adancimea de 10 km si a avut magnitudinea de 5,7 grade pe scara bazata pe moment seismic (magnitudinea locala ML 5,7-5,8 grade pe scara Richter).
Miscarea seismica a fost resimtita in Nord-Vestul Iranului, in Estul Turciei, in Armenia si Azerbaidjan.

Update:
Cutremurul a fost urmat de un mare numar de replici; cea mai puternica replica inregistrata pana la aceasta ora s-a produs la ora 9h48min UTC (ora locala 13h18min), magnitudinea acesteia fiind de 4,4 grade. Cutremurul a fost resimtit intens in zona de granita dintre Iran si Turcia; de asemenea miscarea seismica a fost resimtita si in regiunea caucaziana, in Armenia si Azerbaidjan. Cel putin 9 oameni au murit si alte cateva zeci au fost raniti in partea din Estul Turciei, in localitatile din vecinatatea granitei cu Iranul; sute de cladiri au fost distruse sau grav avariate. Cele mai mari distrugeri s-au inregistrat in zona Van (Estul Turciei), precum si in satele iraniene din apropierea granitei cu Turcia, potrivit informatiilor publicate de https://www.france24.com.

Sorin

The author Sorin