Cutremur puternic cu magnitudinea de 6,8 grade in Filipine, insula Mindanao

Un cutremur puternic, cu magnitudinea moment de 6,8 grade, s-a produs in ziua de duminica, 15 decembrie, in insula filipineza Mindanao.

 

Sursa foto: EMSC

Seismul s-a produs la ora 6h11min UTC (ora locala 14h11min). Potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean, epicentrul cutremurului a fost localizat in insula Mindanao, la 64 km Sud-Vest de orasul Davao. Seismul s-a produs la adancimea de 20 km si a avut magnitudinea de 6,8 grade pe scara bazata pe moment seismic.
Cutremurul a fost resimtit intens in insula Mindanao.

Update: Mai multe cladiri au fost avariate si chiar distruse in zona epicentrala. Cel putin 3 oameni au murit si alti 15 au fost raniti in urma cutremurului care a afectat cel mai puternic partea sudica a insulei Mindanao, potrivit relatarilor citate de New York Times si de agentiile internationale de presa. Socul principal, cu magnitudinea moment de 6,8 grade, a fost urmat de mai multe replici moderate. In octombrie alte doua cutremure puternice s-au produs in insula Mindanao, cu magnitudini moment de 6,6 grade (seismul din 29 octombrie), respectiv 6,5 grade (cutremurul din 31 octombrie).

Dacă doriți sa comentati la aceasta știre sau să aflați ce spun și alți vizitatori ai site-ului nostru,
vă așteptam pe forumul Cutremur.net unde veți avea acces la comunitatea noastră online!