close
Stiri vechi

Cutremur puternic cu magnitudinea de 6,8 grade in Filipine, insula Mindanao

Un cutremur puternic, cu magnitudinea moment de 6,8 grade, s-a produs in ziua de duminica, 15 decembrie, in insula filipineza Mindanao.

 

Sursa foto: EMSC

Seismul s-a produs la ora 6h11min UTC (ora locala 14h11min). Potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean, epicentrul cutremurului a fost localizat in insula Mindanao, la 64 km Sud-Vest de orasul Davao. Seismul s-a produs la adancimea de 20 km si a avut magnitudinea de 6,8 grade pe scara bazata pe moment seismic.
Cutremurul a fost resimtit intens in insula Mindanao.

Update: Mai multe cladiri au fost avariate si chiar distruse in zona epicentrala. Cel putin 3 oameni au murit si alti 15 au fost raniti in urma cutremurului care a afectat cel mai puternic partea sudica a insulei Mindanao, potrivit relatarilor citate de New York Times si de agentiile internationale de presa. Socul principal, cu magnitudinea moment de 6,8 grade, a fost urmat de mai multe replici moderate. In octombrie alte doua cutremure puternice s-au produs in insula Mindanao, cu magnitudini moment de 6,6 grade (seismul din 29 octombrie), respectiv 6,5 grade (cutremurul din 31 octombrie).

Sorin

The author Sorin