close
Stiri vechi

Cutremur moderat cu magnitudinea de 5,1 (4,7) grade in centrul Turciei

Un cutremur moderat, cu magnitudinea locala de 5,1 grade (magnitudine moment 4,7), s-a produs in ziua de sambata, 14 septembrie, in centrul Turciei, evenimentul fiind precedat cu 3 minute de un al cutremur cu magnitudinea de 4,9 grade (magnitudine moment 4,9) produs in aceeasi zona.

Sursa foto: EMSC

Seismul a avut loc la ora 6h03min UTC (ora locala 9h03min). Potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean si de Observatorul Seismic Kandilli (Turcia), cutremurul a avut epicentrul pe un segment central al faliei Nord-Anatoliene, la 93 km Nord de capitala tarii, Ankara. Seismul s-a produs la adancimea de 5 km si a avut magnitudinea locala de 5,1 grade pe scara Richter (magnitudine moment 4,7 potrivit EMSC). Miscarea seismica a fost resimtita mai intens in localitatile din zona epicentrala, in apropierea faliei Nord-Anatoliene.
Anterior acestui seism, un alt cutremur cu magnitudinea de 4,9 grade s-a produs in aceeasi zona la ora 6h00min UTC (ora locala 9h00min). Cele doua cutremure au fost urmate de mai multe replici mai slabe, cu magnitudini de pana la 4,4 grade. 

Sorin

The author Sorin