Cutremur moderat cu magnitudinea de 5,3 grade in Grecia

Un cutremur moderat, cu magnitudinea moment de 5,3 grade, s-a produs in ziua de vineri, 19 iulie, in Grecia, in apropiere de capitala tarii, Atena.

Sursa foto: EMSC

Seismul s-a produs la ora 11h13min UTC (ora locala 14h13min). Potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean, epicentrul seismului a fost localizat la 23 km Nord-Vest de Atena. Cutremurul s-a produs la adancimea de 13 km si a avut magnitudinea de 5,3 grade pe scara bazata pe moment seismic.
Cutremurul a fost resimtit intens la Atena si in localitatile limitrofe, provocand panica in randul locuitorilor, multi dintre acestia parasindu-si locuintele. Cutremurul a provocat deplasarea obiectelor de mobilier si, pe alocuri, caderea unor obiecte suspendate. Miscarea seismica a avut totusi o durata relativ scurta si nu au fost raportate, pana in prezent, pagube majore, S-au inregistrat totusi mai multe replici, o parte dintre acestea fiind resimtite inclusiv la Atena. Cea mai puternica replica inregistrata pana la aceasta ora s-a produs la ora 12h11min UTC (ora locala 15h11min), aceasta avand magnitudinea de 4,2 grade.
Ultimul seism mai semnificativ produs in zona Atenei a avut loc la 7 septembrie 1999, magnitudinea acestuia fiind de 5,9 grade pe scara bazata pe moment seismic. Seismul din 1999 a provocat distrugeri importante mai ales la cladirile vechi, urmarile incluzand peste 140 de morti. 

Dacă doriți sa comentati la aceasta știre sau să aflați ce spun și alți vizitatori ai site-ului nostru,
vă așteptam pe forumul Cutremur.net unde veți avea acces la comunitatea noastră online!