close
Stiri vechi

Cutremur moderat cu magnitudinea de 5,3 grade in regiunea Insulelor Nicobar din Nord-Estul Oceanului Indian

Un cutremur moderat, cu magnitudinea moment de 5,3 grade, s-a produs in ziua de sambata, 13 aprilie, in regiunea Insulelor Nicobar din Nord-Estul Oceanului Indian.

Sursa foto: EMSC

Seismul a avut loc la ora 16h12min UTC (ora locala 23h12min in Indonezia). Potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean, epicentrul miscarii seismice a fost localizat in regiunea insulelor indiene Nicobar, in Nord-Estul Oceanului Indian. In aceeasi zona, o serie de mai multe cutremure moderate, cu magnitudini de pana la 5,5 grade, s-a inregistrat in perioada 31 martie-1 aprilie.
Cutremurul de ieri s-a produs la adancimea de 10 km si a avut magnitudinea de 5,3 grade pe scara bazata pe moment seismic. Mecanismul de focar a fost de tip decrosare, la fel ca in cazul secventei seismice din 31 martie-1 aprilie:

EMSC: Mecanism de focar cutremur Nicobar 13 aprilie 2019

Un alt seism, tot cu mecanism de decrosare, s-a produs in aceeasi zona la ora 20h43min UTC (ora locala 3h43min a zilei de 14 aprilie), magnitudinea acestuia fiind de 5,0 grade pe scara bazata pe moment seismic.

Sorin

The author Sorin