Cutremur moderat cu magnitudinea de 5,3 grade in regiunea Insulelor Nicobar din Nord-Estul Oceanului Indian

Un cutremur moderat, cu magnitudinea moment de 5,3 grade, s-a produs in ziua de sambata, 13 aprilie, in regiunea Insulelor Nicobar din Nord-Estul Oceanului Indian.

Sursa foto: EMSC

Seismul a avut loc la ora 16h12min UTC (ora locala 23h12min in Indonezia). Potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean, epicentrul miscarii seismice a fost localizat in regiunea insulelor indiene Nicobar, in Nord-Estul Oceanului Indian. In aceeasi zona, o serie de mai multe cutremure moderate, cu magnitudini de pana la 5,5 grade, s-a inregistrat in perioada 31 martie-1 aprilie.
Cutremurul de ieri s-a produs la adancimea de 10 km si a avut magnitudinea de 5,3 grade pe scara bazata pe moment seismic. Mecanismul de focar a fost de tip decrosare, la fel ca in cazul secventei seismice din 31 martie-1 aprilie:

EMSC: Mecanism de focar cutremur Nicobar 13 aprilie 2019

Un alt seism, tot cu mecanism de decrosare, s-a produs in aceeasi zona la ora 20h43min UTC (ora locala 3h43min a zilei de 14 aprilie), magnitudinea acestuia fiind de 5,0 grade pe scara bazata pe moment seismic.

Dacă doriți sa comentati la aceasta știre sau să aflați ce spun și alți vizitatori ai site-ului nostru,
vă așteptam pe forumul Cutremur.net unde veți avea acces la comunitatea noastră online!