close
Stiri vechi

Cutremur cu magnitudinea de 3,6 grade in regiunea Vrancea

Un cutremur subcrustal cu magnitudinea de 3,6 grade s-a produs in seara zilei de duminica, 28 octombrie, in regiunea Vrancea.

Sursa foto: EMSC

Seismul s-a produs la ora locala 17h46min35sec (15h46min35sec UTC). Potrivit datelor publicate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, epicentrul seismului a fost localizat in Muntii Buzaului, zona GURA TEGHII, judetul Buzau (45,51 grade latitudine Nordica, 26,45 grade longitudine Estica).

Sursa foto: EMSC

Cutremurul s-a produs la adancimea de 117,8 km si a avut magnitudinea de 3,6 grade pe scara Richter. Intensitatea maxima a fost de II grade pe scara Mercalli.
Acest seism nu este o replica a cutremurului moderat cu magnitudinea de 5,8 grade produs in noaptea trecuta in Vrancea la adancimea de 151,3 km. Pana la aceasta ora s-a inregistrat o singura replica, la ora locala 5h48min57sec, magnitudinea acesteia fiind de 3,2 grade; adancimea focarului a fost, in acest caz, de 148,4 km. Cutremurul moderat din aceasta dimineata a fost resimtit in cea mai mare parte a tarii, dar si in tarile vecine; in multe zone din sud si est intensitatile au atins V si chiar V-VI grade pe scara Mercalli. 

Sorin

The author Sorin