close
Stiri vechi

Multiple seisme moderate in Oceanul Indian

Mai multe cutremure moderate s-au produs in ziua de luni, 1 octombrie, pe diferite structuri geotectonice din Oceanul Indian.
Primul cutremur s-a produs la ora 4h26min UTC in zona de tripla jonctiune de pe Dorsala Indiana, avand magnitudinea de 5,1 grade. Seismul s-a produs la adancimea de 10 km, potrivit USGS.

Sursa foto: EMSC

Al doilea cutremur moderat  a avut loc la ora 4h27min UTC pe Dorsala Indiana de Sud-Vest. Potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean, seismul s-a produs la adancimea de 10 km si a avut magnitudinea de 5,2 grade pe scara bazata pe moment seismic.

Sursa foto: EMSC

La ora 6h02min UTC s-a produs un cutremur cu magnitudinea de 5,1 grade la adancimea de 10 km in zona de tripla jonctiune de pe Dorsala Indiana.

Sursa foto: EMSC

La ora 7h21min UTC s-a produs un alt seism tot in zona de tripla jonctiune de pe Dorsala Indiana; cutremurul a avut loc la adancimea de 10 km, magnitudinea acestuia fiind de 5,3 grade.

Sursa foto: EMSC

La ora 13h24min UTC (ora locala 18h54min in Estul Indiei), un cutremur cu magnitudinea de 5,1 grade s-a produs la adancimea de 20 km in Nord-Estul Oceanului Indian, regiunea Insulelor Andaman.

Sursa foto: EMSC

Cel mai puternic cutremur a avut loc la ora 18h16min UTC in zona de tripla jonctiune de pe Dorsala Indiana. Cutremurul s-a produs la adancimea de 10 km si a avut magnitudinea de 5,5 grade.

Sursa foto: EMSC

Acest seism a fost precedat de un alt cutremur produs in aceeasi zona la ora 18h12min UTC, magnitudinea acestuia fiind de 5,2 grade.

Anterior acestei secvente de seisme moderate multiple, alte doua cutremure, cu magnitudini de 5,5-5,6 grade, s-au produs vineri, 28 septembrie, tot in zona de tripla jonctiune de pe Dorsala Indiana, inaintea seismului major cu magnitudinea moment de 7,5 grade produs in insula indoneziana Sulawesi. 

Sorin

The author Sorin