close
Stiri vechi

Cutremur puternic cu magnitudinea de 6,9 grade in Indonezia, regiunea Lombok

Un cutremur puternic, cu magnitudinea moment de 6,9 grade, s-a produs in ziua duminica, 5 august, in Indonezia, regiunea Lombok.

Sursa foto: EMSC

Cutremurul a avut loc la ora 11h46min UTC (ora locala 19h46min). Potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean, epicentrul seismului a fost localizat in insula Lombok, in aceeasi zona unde s-a mai produs un alt seism puternic (cu magnitudinea moment 6,4) in ziua de 28 iulie.Seismul de azi s-a produs la adancimea de 33 km si a avut magnitudinea de 6,9 grade pe scara bazata pe moment seismic.
Seismul a fost resimtit mai intens in insulele Lombok si Bali. Cutremurul produs in aceeasi zona pe 28 iulie a provocat moartea mai multor zeci de oameni si pagube importante intr-o zona turistica din insula Lombok.

Update:
Bilantul provizoriu al seismului include cel putin 91 de morti si sute de raniti. Este de asteptat ca numarul victimelor sa creasca, potrivit autoritatilor locale, citate de CNN. Mai multe replici, cu magnitudini de pana la 5,4 grade, s-au inregistrat in primele ore dupa seism.

Sorin

The author Sorin