close
Stiri vechi

Cutremure puternice cu magnitudini de 6,1 si 6,4 grade in Taiwan

Mai multe cutremure moderate si puternice s-au produs incepand de duminica, 4 februarie, pana in ziua de marti, 7 februarie, in zona de coasta din Estul Taiwanului, cele mai importante dintre acestea avand magnitudini de 6,1 si, respectiv, 6,4 grade pe scara bazata pe moment seismic.
Primul cutremur mai puternic a avut loc in ziua de 4 februarie, la ora 13h56min UTC (ora locala 21h56min). Potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean, epicentrul miscarii seismice a fost localizat la 27 km Nord-Est de localitatea Hualian, langa coasta de Nord-Est a Taiwanului.

Sursa foto: EMSC

Cutremurul s-a produs la adancimea de 5 km si a avut magnitudinea de 6,1 grade pe scara bazata pe moment seismic. Seismul a fost resimtit mai intens in Nord-Estul Taiwanului, unde a provocat alunecari de teren. Cutremurul a fost precedat de un seism moderat cu magnitudinea de 5,2 grade si a fost urmat de o serie de replici moderate, cu magnitudini de pana la 5,4 grade.
Al doilea seism puternic a avut loc in ziua de marti, 6 februarie, la ora 15h50min UTC (ora locala 23h50min), epicentrul fiind localizat aproximativ in aceeasi zona, la Nord-Est de localitatea Hualian.

Sursa foto: EMSC

Cutremurul s-a produs la adancimea de 17 km si a avut magnitudinea de 6,4 grade pe scara bazata pe moment seismic. In urma acestei miscari seismice cel putin 4 oameni au murit si alti 225 au fost raniti, efectele cutremurului fiind mai severe in zona de coasta din Nord-Estul Taiwanului. Spre deosebire de primul seism de duminica, de aceasta data epicentrul a fost putin mai apropiat de coasta. Mai multe cladiri au fost distruse la Hualian, cea mai importanta localitate aflata in apropierea epicentrului.

Sursa foto: CNN

Mai multe replici moderate s-au inregistrat in primele ore dupa acest seism. 

Sorin

The author Sorin