close
Stiri vechi

Cutremur major cu magnitudinea de 7,1 grade in Mexic

Un cutremur major cu magnitudinea moment de 7,1 grade s-a produs in ziua de marti, 19 septembrie, in centrul Mexicului, statul Puebla.

Sursa foto: EMSC

Seismul a avut loc la ora 18h14min UTC (ora locala 13h14min). Potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean, epicentrul seismului a fost localizat in centrul Mexicului, in statul Puebla, pe partea continentala a tarii, spre deosebire de cazul seismului cu magnitudinea moment 8,1 produs pe 8 septembrie in apropierea coastei statului mexican Chiapas. Epicentrul a fost situat relativ aproape de capitala Mexico City, la sud-est. Cutremurul s-a produs la adancimea de 50 km si a avut magnitudinea de 7,1 grade pe scara bazata pe moment seismic.
Miscarea seismica a fost resimtita puternic in centrul tarii, inclusiv in capitala.
La 19 septembrie 1985, un cutremur major cu magnitudinea moment Mw 8,0-8,1 a afectat grav capitala Mexico City, provocand distrugeri majore si mii de victime; seismul a fost urmat de un cutremur secundar cu magnitudinea de 7,5 grade produs a doua zi.

Update 1:
Mai multe cladiri s-au prabusit in Mexico City. Este de asteptat sa existe distrugeri majore in localitati din apropierea epicentrului, aflat in statul Puebla.
 
Update 2:
Cel putin 140 de oameni au murit in urma prabusirii mai multor cladiri in zona epicentrala, precum si in capitala Mexico City. Cele mai multe victime au fost raportate in statele Puebla, Morelos precum si in capitala tarii, potrivit CNN.

Sorin

The author Sorin