close
Stiri vechi

Cutremur cu magnitudinea de 4,7 grade in regiunea Vrancea

Un cutremur subcrustal cu magnitudinea de 4,7 grade pe scara Richter s-a produs in seara zilei de vineri, 19 mai, in regiunea Vrancea.

Sursa foto: EMSC

Seismul a avut loc la ora locala 23h02min44sec (20h02min44sec UTC). Potrivit datelor publicate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, epicentrul seismului a fost localizat in Muntii Vrancei, zona NEREJU-PALTIN, judetul Vrancea (45,72 grade latitudine Nordica, 26,76 grade longitudine Estica).

Sursa foto: EMSC

Seismul s-a produs la adancimea de 120,6 km si a avut magnitudinea de 4,7 grade pe scara Richter. Intensitatea maxima a fost de IV grade pe scara Mercalli. Cutremurul a fost resimtit in mai multe localitati din Sudul si centrul Moldovei, in Estul Munteniei si in Sud-Estul Transilvaniei. La Bucuresti intensitatea seismului a fost de III grade pe scara Mercalli. Cutremurul a mai fost resimtit la Focsani, Galati, Braila, Ploiesti, Sfantu Gheorghe, Bacau, Vaslui si Onesti. Miscarea seismica a mai fost resimtita in Basarabia la Chisinau dar si in Nord-Estul Bulgariei, mai ales la Ruse. Cutremurul din aceasta seara reprezinta reactia vranceana Nord-Estica la cutremurul cu magnitudinea de 5,0 grade produs in ziua de 8 februarie la capatul de Sud-Vest al zonei seismice, in Muntii Buzaului, zona NEHOIU (adancime 126 km).
Cutremurul a fost alertat de INFP pe canalul propriu de twitter cu cateva secunde inainte de a fi simtit in Bucuresti.
Sorin

The author Sorin