close
Stiri vechi

Cutremur moderat cu magnitudinea de 5,6 grade in Nord-Estul Iranului

Un cutremur moderat, cu magnitudinea moment de 5,6 grade, s-a produs in seara zilei de sambata, 13 mai, in Nord-Estul Iranului.

Sursa foto: EMSC

Seismul a avut loc la ora 18h01min UTC (ora locala 22h31min). Potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean, epicentrul seismului a fost localizat la 23 km Nord de localitatea Bojnūrd, la Sud-Vest de capitala Turkenistanului, Ashabad, in apropierea granitei dintre Iran si Turkmenistan. Cutremurul s-a produs la adancimea de 15 km si a avut magnitudinea de 5,6 pe scara bazata pe moment seismic.

de  5,6 pe scara bazata pe moment seismic.

Miscarea seismica a fost resimtita mai intens in regiunea de granita dintre Iran si Turkmenistan. Mai multe case au fost distruse in cateva localitati aflate in apropierea granitei, in apropierea orasului Bojnūrd din Nordul provinciei iraniene Khorasan. Bilantul indica 2 morti si cateva sute de raniti, potrivit autoritatilor locale citate de ISNA.
Mecanismul de focar a fost de tip decrosare, potrivit EMSC:

EMSC: Mecanism de focar cutremur Iran 13 mai

Seismul din seara zilei de 13 mai a avut epicentrul la Nord-Vest de cel al cutremurului cu magnitudinea moment 6,1 produs pe 5 aprilie in Nord-Estul Iranului:

Sursa foto: EMSC

Sorin

The author Sorin