Cutremur cu magnitudinea de 4,2 grade in regiunea Vrancea

Un cutremur subcrustal cu magnitudinea de 4,2 grade pe scara Richter s-a produs in dupa-amiaza zilei de miercuri, 8 martie, in regiunea Vrancea.

Sursa foto: EMSC

Cutremurul a avut loc la ora locala 15h43min13sec (13h43min13sec UTC). Potrivit datelor publicate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, epicentrul seismului a fost localizat la limita dintre Muntii Vrancei si Muntii Buzaului, in zona PIETRELE INSIRATE, judetul Buzau (45,64 grade latitudine Nordica, 26,48 grade longitudine Estica).

Sursa foto: EMSC

Cutremurul s-a produs la adancimea de 143,5 km si a avut magnitudinea de 4,2 grade pe scara Richter. Intensitatea maxima a fost de III grade pe scara Mercalli.
Un alt cutremur, cu magnitudinea de 4,1 grade, a mai avut loc in ziua de 7 martie, la ora locala 4h51min; seismul s-a produs la adancimea de 134,7 km, epicentrul sau fiind localizat la Vest de NEREJU.
Cel mai puternic seism produs pana acum in acest an in Vrancea a avut loc la 8 februarie, magnitudinea acestuia fiind de 5,0; seismul a avut epicentrul in Muntii Buzaului, zona NEHOIU, iar adancimea focarului a fost de 126,6 km. In 2016, doua cutremure cu magnitudini de 5,3 grade s-au produs la 24 septembrie si, respectiv, 28 decembrie in Vrancea, la Vest de NEREJU, adancimile focale fiind de 92 km, respectiv 98 km

Dacă doriți sa comentati la aceasta știre sau să aflați ce spun și alți vizitatori ai site-ului nostru,
vă așteptam pe forumul Cutremur.net unde veți avea acces la comunitatea noastră online!