close
Stiri vechi

Cutremur crustal cu magnitudinea de 3,0 in Vrancea/Nord-Estul Munteniei, judetul Buzau

Un cutremur crustal cu magnitudinea de 3,0 grade s-a produs in seara zilei de miercuri, 1 martie, in regiunea Vrancea/Nord-Estul Munteniei, judetul Buzau.

Sursa foto: EMSC

Seismul a avut loc la ora locala 22h11min47sec (20h11min47sec UTC). Potrivit datelor publicate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, epicentrul miscarii seismice a fost localizat in Nord-Estul Munteniei, la Sud-Vest de BALTA ALBA, judetul Buzau (45,24 grade latitudine Nordica, 27,20 grade longitudine Estica).

Sursa foto: EMSC

Seismul s-a produs la adancimea de 8,3 km si a avut magnitudinea de 3,0 grade pe scara Richter. Intensitatea maxima a fost de III-IV grade pe scara Mercalli.
In ultimele 24 de ore, s-a inregistrat o crestere a activitatii seismice de tip crustal in Vrancea, cu surse in zone adiacente celor in care se produc cutremurele adanci. Astfel, s-au inregistrat mai multe seisme cu magnitudini de pana la 2,4 grade in subzona RAMNICU SARAT-SIHLEA, cu focare la adancimi intre 17-22 km. Cele mai importante dintre acestea s-au produs in cursul diminetii de astazi, Un alt cutremur crustal, cu magnitudinea de 1,9-2,0 grade, s-a produs dupa-amiaza in zona VRANCIOAIA din Muntii Vrancei. Spre seara s-au produs alte miscari seismice in Nord-Estul Munteniei, zona BALTA ALBA, judetul Buzau, incluzand un cutremur cu magnitudinea de 2,3 grade produs la ora locala 17h16min47sec.

Sorin

The author Sorin