Cutremur moderat cu magnitudinea de 5,3 grade in Vestul Turciei

Un nou cutremur moderat, cu magnitudinea moment de 5,3 grade, s-a produs in zona coastei de Vest a Turciei in dimineata zilei de marti, 7 februarie.

Sursa foto: EMSC

Seismul a avut loc la ora 2h24min UTC (ora locala 4h24min). Potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean, epicentrul miscarii seismice a fost localizat la 152 km Nord-Vest de Izmir. Cutremurul s-a produs la adancimea de 8 km si a avut magnitudinea de 5,3 grade pe scara bazata pe moment seismic. Seismul a fost resimtit in mai multe localitati din zona de coasta a Vestului Turciei.
Alte doua cutremure moderate, cu magnitudini de 5,2-5,4 grade, s-au produs in aceeasi zona in ziua de luni, 6 februarie; seismele au fost urmate de un mare numar de replici, cu magnitudini de pana la 4,8 grade.
Este de remarcat si faptul ca aceste cutremure au fost precedate de o serie de cutremure moderate in Turkmenistan si zona Marii Caspice, dar si de o activitate seismica in usoara crestere in zona faliei majore Est-Anatoliene, fenomene asociate, probabil, cu o presiune exercitata de placa Arabiei asupra celei Anatoliene dar si asupra blocului tectonic al Marii Caspice.

Dacă doriți sa comentati la aceasta știre sau să aflați ce spun și alți vizitatori ai site-ului nostru,
vă așteptam pe forumul Cutremur.net unde veți avea acces la comunitatea noastră online!