close
Stiri vechi

Cutremur puternic cu magnitudinea de 6,7 grade in Indonezia

Un cutremur puternic, cu magnitudinea moment de 6,7 grade, s-a produs in Sud-Estul Indoneziei in ziua de miercuri, 21 decembrie.

Sursa foto: EMSC

Seismul a avut loc la ora 0h17min UTC (ora locala 9h17min). Potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean, epicentrul cutremurului a fost localizat in regiunea Timor din Sud-Estul Indoneziei. Cutremurul s-a produs la adancimea de 177 km si a avut magnitudinea de 6,7 grade pe scara bazata pe moment seismic.
Miscarea seismica a fost resimtita pe arie larga in Estul Indoneziei, mai intens in regiunea Timor, dar nu au fost inregistrate pagube majore, datorita adancimii mari a focarului.
Indonezia este afectata de cutremure generate de activitatea placii Indo-Australiene. La 6 decembrie, un cutremur cu magnitudinea de 6,5 grade a afectat Nordul Sumatrei, cauzand importante pagube materiale si moartea a peste 100 de oameni in provincia Aceh. Efectele severe s-au datorat, in acest caz, adancimii mici a focarului, precum si plasarii epicentrului in partea terestra a Sumatrei.

Sorin

The author Sorin