close
Stiri vechi

Cutremur puternic cu magnitudinea de 6,0 grade in China

Un cutremur puternic, cu magnitudinea moment de 6,0 grade, s-a produs in China in ziua de joi, 8 decembrie.

Sursa foto: EMSC

Cutremurul a avut loc la ora 5h15min UTC (ora locala 11h15min). Potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean, epicentrul miscarii seismice a fost localizat in Nordul provinciei Xinjiang. Seismul s-a produs la adancimea de 10 km si a avut magnitudinea de 6,0 grade pe scara bazata pe moment seismic.
Cutremurul a fost resimtit in partea de Nord a provinciei Xinjiang, dar nu au fost raportate pagube majore. La 25 noiembrie, un cutremur mai puternic, cu magnitudinea moment de 6,5 grade, s-a produs in Sudul provinciei Xinjiang, la granita cu Kirgistanul.
In ultimele doua luni s-a remarcat o intensificare a activitatii seismice generate de placa tectonica Indo-Australiana. Astfel, pe 13 noiembrie s-a produs un cutremur foarte violent in Noua Zeelanda, avand magnitudinea moment de 7,9 grade. Un cutremur puternic, cu magnitudinea moment de 6,5 grade, s-a produs pe 6 decembrie in Nordul Sumatrei, cauzand pagube materiale semnificative si peste 100 de victime. De asemenea, mai multe cutremure moderate s-au produs pe diferite segmente ale Dorsalei Oceanului Indian, precum si pe fractura Owen.

 
Sorin

The author Sorin