close
Stiri vechi

Cutremur moderat cu magnitudinea de 5,4 grade pe Dorsala Indiana de Sud-Vest

Un cutremur moderat cu magnitudinea de 5,4 grade s-a produs in ziua de marti, 20 septembrie, pe Dorsala Indiana de Sud-Vest.

Sursa foto: EMSC

Cutremurul a avut loc la ora 1h31min UTC. Potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean, epicentrul seismului a fost localizat pe un segment al Dorsalei Indiene de Sud-Vest. Cutremurul s-a produs la adancimea de 10 km si a avut magnitudinea de 5,4 grade.
In ultimele zile se constata o crestere usoara a activitatii seismice pe mai multe structuri geotectonice din Oceanul Indian, in principal pe Dorsala Indiana de Sud-Vest dar si in mai multe zone din Indonezia, inclusiv in Sumatra.
In ultimele zile se constata o crestere usoara a activitatii seismice pe mai multe structuri geotectonice din Oceanul Indian, in principal pe Dorsala Indiana de Sud-Vest dar si in mai multe zone din Indonezia, inclusiv in Sumatra. Cel mai important dintre acestea a avut loc pe 8 septembrie in zona insulei Macquarie, la sud de Australia, magnitudinea acestuia fiind de 6,1 grade. Toate aceste miscari seismice sunt generate de placa Indo-Australiana; dinamica acesteia a indus si cutremurul puternic produs pe 1 septembrie in Noua Zeelanda (magnitudine 7,0).

Sorin

The author Sorin