close
Stiri vechi

Cutremur cu magnitudinea de 3,2 grade in Dobrogea

Un cutremur crustal cu magnitudinea de 3,2 grade s-a produs sambata, 17 septembrie, in Vestul Dobrogei, in apropierea localitatii HARSOVA.

Sursa foto: EMSC

Seismul a avut loc la ora locala 15h43min12sec (12h43min12sec UTC). Potrivit datelor publicate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, epicentrul cutremurului a fost localizat in partea de Vest a Dobrogei, la 22 km Sud-Est de localitatea HARSOVA, judetul Constanta (44,62 grade latitudine Nordica, 28,21 grade longitudine Estica).

Sursa foto: EMSC

Seismul s-a produs la adancimea de 5,3 km si a avut magnitudinea de 3,2 grade pe scara Richter. Intensitatea maxima in zona epicentrala a fost de III grade pe scara Mercalli.
Cutremurul se coreleaza cu activitatea seismica a unor falii dobrogene, dintre care unele au extensie regionala pe directia Sud-Est catre Nord-Vest. Cele mai importante falii dobrogene sunt: Sf.Gheorghe, Peceneaga-Camena (cu extensie Nord-Vestica pana in Vrancea, zona MARASESTI-PANCIU) si Capidava-Ovidiu (cu extensie Nord-Vestica pana in Vrancea, zona RAMNICU SARAT).

Sorin

The author Sorin