close
Stiri vechi

Cutremur moderat cu magnitudinea de 4,8 grade in Serbia, in apropierea granitei cu Romania

Un cutremur moderat cu magnitudinea de 4,8 grade pe scara Richter s-a produs in dimineata zilei de joi, 9 iunie, in Serbia, in apropierea granitei cu Romania.

Sursa foto: EMSC

Cutremurul a avut loc la ora locala 5h05min40sec (2h05min40sec UTC). Potrivit datelor publicate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, epicentrul cutremurului a fost localizat in Nord-Estul Serbiei, in apropierea granitei cu Romania de pe Clisura Dunarii, la cca. 80 km Vest de municipiul DROBETA-TURNU SEVERIN (44,46 grade latitudine Nordica, 21,62 grade longitudine Estica).

Sursa foto: EMSC

Cutremurul s-a produs la adancimea de 2 km si a avut magnitudinea de 4,8 grade pe scara Richter. Intensitatea seismului in zona epicentrala a fost de V-VI grade pe scara Mercalli.
Miscarea seismica a fost resimtita pe o arie destul de larga in Serbia dar si in Sud-Vestul Romaniei. In Romania, cutremurul a fost resimtit mai ales in judetele Caras-Severin, Mehedinti si Hunedoara, cu intensitati de pana la III-IV grade pe scara Mercalli. Astfel, cutremurul a fost resimtit la RESITA, BERZASCA, MOLDOVA NOUA, HERCULANE, CARANSEBES, ORAVITA, DEVA si HUNEDOARA.

Sorin

The author Sorin