close
Stiri vechi

Cutremur crustal cu magnitudinea de 3,3 grade in Dobrogea Centrala

Un cutremur crustal cu magnitudinea de 3,3 grade pe scara Richter s-a produs in Dobrogea Centrala in noaptea de sambata 23 aprilie spre duminica 24 aprilie.

Sursa foto: EMSC

Seismul a avut loc la ora locala 2h23min40sec (23h23min40sec UTC). Potrivit datelor publicate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, epicentrul cutremurului a fost localizat in Dobrogea Centrala, in zona BABADAG-TOPOLOG, la aproximativ 21 km Sud-Vest de BABADAG, judetul Tulcea (44,81 grade latitudine Nordica, 28,48 grade longitudine Estica).

Sursa foto: EMSC

Adancimea focarului a fost de 4,2 km. Cutremurul a avut magnitudinea de 3,3 grade pe scara Richter, iar intensitatea maxima a fost de aproximativ IV grade pe scara Mercalli in zona epicentrala. Miscarea seismica a fost resimtita slab in cateva localitati intre BABADAG si TOPOLOG, pe un areal din Sudul judetului Tulcea.
Seismicitatea Dobrogei Centrale este, in general, una minora spre moderata. Cele mai puternice cutremure locale cu epicentrele in Centrul Dobrogei pot atinge magnitudini de pana la 4,0-4,5 grade pe scara Richter.

Sorin

The author Sorin