close
Stiri vechi

Cutremur cu magnitudinea de 3,9 grade in regiunea Vrancea

Un nou cutremur subcrustal, cu magnitudinea de 3,9 grade, s-a produs in ziua de duminica, 20 martie, in regiunea Vrancea.

Sursa foto: EMSC

Cutremurul a avut loc la ora locala 15h46min38sec (13h46min38sec UTC). Potrivit datelor publicate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, epicentrul seismului a fost localizat la limita dintre Muntii Vrancei si cei ai Buzaului, in zona PIETRELE INSIRATE, la 13 km nord de GURA TEGHII, judetul Buzau (45,60 grade latitudine Nordica, 26,40 grade longitudine Estica).

Sursa foto: EMSC

Seismul s-a produs la adancimea de 148,7 km si a avut magnitudinea de 3,9 grade pe scara Richter. Intensitatea maxima a cutremurului a fost de II-III grade pe scara Mercalli.
Cutremurul din aceasta dupa-amiaza a fost al treilea eveniment seismic vrancean cu magnitudinea mai mare sau egala cu 3,5 grade produse in ultimele 7 zile. Primul cutremur s-a produs in ziua de duminica, 13 martie, la vest de NEREJU, cu focarul la adancimea de 140 km, magnitudinea acestuia fiind de 3,5 grade. Al doilea seism s-a produs vineri, 18 martie, la sud-est de NEREJU, cu focarul la adancimea de 115 km, magnitudinea fiind de 3,9 grade.

Sorin

The author Sorin