close
Stiri vechi

Cutremur moderat cu magnitudinea de 5,3 grade in Hindu Kush, Afganistan

Un cutremur moderat cu magnitudinea moment de 5,3 grade s-a produs in ziua de duminica, 21 februarie, in muntii Hindu Kush (nord-estul Afganistanului).

Sursa foto: EMSC

Seismul a avut loc la ora 9h12min UTC (ora locala 13h42min). Potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean, epicentrul miscarii seismice a fost localizat in nord-estul Afganistanului, la 277 km de capitala tarii, orasul Kabul.
Cutremurul s-a produs la adancimea de 173 km si a avut magnitudinea de 5,3 grade pe scara bazata pe moment seismic. Miscarea seismica a fost resimtita pe o arie larga in Afganistan, dar si in Pakistan si Tadjkistan. Nu s-au inregistrat pagube.
La 26 octombrie 2015 in aceeasi zona din nord-estul Afganistanului, muntii Hindu Kush s-a produs un cutremur major cu magnitudinea moment de 7,5 grade. Un alt cutremur puternic s-a mai produs in Hindu Kush la 25 decembrie 2015, magnitudinea acestuia fiind de 6,3 grade. Dupa aceste miscari seismice au continuat sa se produca seisme moderate, cu o frecventa mai mare comparativ cu perioada anterioara.

Sorin

The author Sorin