close
Stiri vechi

Cutremur puternic cu magnitudinea de 6,4 grade in Taiwan

Un cutremur puternic, cu magnitudinea moment de 6,4 grade, s-a produs in ziua de vineri, 5 februarie, in sudul Taiwanului.

Sursa foto: EMSC

Cutremurul a avut loc la ora 19h57min UTC (ora locala 3h57min in ziua de 6 februarie). Potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean, epicentrul miscarii seismice a fost localizat in sudul Taiwanului, la 23 km sud de orasul Yujing.

Sursa foto: RT.com

Seismul s-a produs la adancimea de 17 km si a avut magnitudinea de 6,4 grade pe scara bazata pe moment seismic.
Seismul a fost resimtit puternic in sudul Taiwanului. In orasul Tainan, mai multe cladiri s-au prabusit partial sau au fost rasturnate, iar alimentarea cu energie electrica a fost intrerupta. Cel putin 14 oameni au murit si alti 484 au fost raniti in urma cutremurului, potrivit CNN. Orasul cel mai afectat este Tainan. Miscarea seismica a fost resimtita inclusiv in capitala Taiwanului, orasul Taipei, precum si in mai multe provincii din sudul Chinei.
Taiwanul prezinta un risc seismic ridicat, din cauza plasarii in „Cercul de foc al Pacificului”. Cel mai puternic cutremur din ultimii cel putin 40 de ani a avut loc la 21 septembrie 1999, magnitudinea acestuia fiind de 7,6 grade pe scara bazata pe moment seismic.

Sursa foto: RT.com

Cutremurul a fost urmat de mai multe replici avand magnitudini de peste 4,0 grade.

Sorin

The author Sorin