close
Stiri vechi

Cutremure moderate cu magnitudini de 5-5,4 grade in Asia Centrala

Mai multe cutremure moderate, cu magnitudini intre 5,0-5,4 grade, s-au produs in seara zilei de miercuri, 13 ianuarie, in zone diferite din Asia Centrala (Tibet, provincia chineza Xinjiang si Tadjikistan).
Primul seism a avut loc la ora 20h34min UTC (4h34min timp local in ziua de 14 ianuarie), epicentrul acestuia fiind localizat in estul regiunii Xizang, in Tibet.

Sursa foto: EMSC

Potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean, cutremurul s-a produs la adancimea de 10 km si a avut magnitudinea de 5,4 grade pe scara bazata pe moment seismic.

Al doilea seism s-a produs la ora 21h18min UTC (ora locala 3h18min a zilei de 14 ianuarie) in nordul provinciei chineze Xinjiang.

Sursa foto: EMSC

Seismul s-a produs la adancimea de 10 km si a avut magnitudinea moment de 5,0 grade, potrivit EMSC.

Al treilea cutremur a avut loc in Tadjikistan la ora 21h37min UTC (ora locala 2h37min a zilei de 14 ianuarie). Epicentrul cutremurului a fost localizat la aprox. 400 km est de Dushanbe, capitala acestui stat.

Sursa foto: EMSC

Cutremurul s-a produs la adancimea de 30 km si a avut magnitudinea de 5,0 grade.

Cele 3 miscari seismice s-au produs in zone slab populate. Pana in acest moment nu au fost raportate pagube semnificative.

Sorin

The author Sorin