close
Stiri vechi

Cutremur moderat de magnitudine 5,8 in Afganistan-muntii Hindu Kush

Un cutremur moderat cu magnitudinea moment de 5,8 grade s-a produs in seara zilei de duminica, 22 noiembrie, in nord-estul Afganistanului, zona muntilor Hindu Kush.

Sursa foto: EMSC

Cutremurul a avut loc la ora 18h16min UTC (ora locala 23h16min in Pakistan). Potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean,  epicentrul cutremurului a fost localizat in nord-estul Afganistanului, regiunea muntilor Hindu Kush, in apropierea granitei cu Tadjikistanul si cu Pakistanul. Seismul s-a produs la adancimea de 95 km si a avut magnitudinea de 5,8 grade pe scara bazata pe moment seismic. Miscarea seismica a fost resimtita pe o arie destul de larga, atat in Afganistan, cat si in nordul Pakistanului, Tadjikistan si in India.
La 26 octombrie, un cutremur major cu magnitudinea moment de 7,5 grade s-a produs in nord-estul Afganistanului, zona muntilor Hindu Kush; adancimea focarului a fost de 207 km. Seismul a provocat moartea a peste 300 de oameni in mai multe zone situate la cca. 260 km nord-est de capitala afgana, orasul Kabul. De asemenea, un seism moderat cu magnitudinea moment de 5,5 grade s-a produs in Kirgistan in ziua de 17 noiembrie.
Cutremurul de astazi a avut epicentrul la nord-est fata de cel al cutremurului major din 26 octombrie

Sorin

The author Sorin