close
Stiri vechi

Cutremur puternic de magnitudine 6,5 in regiunea insulelor indiene Nicobar

Un cutremur puternic, cu magnitudinea moment de 6,5 grade, s-a produs in ziua de duminica, 8 noiembrie, in regiunea insulelor indiene Nicobar.

Sursa foto: EMSC

Seismul a avut loc la ora 16h47min UTC (ora locala 23h47min in Indonezia-Nordul Sumatrei). Potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean, epicentrul cutremurului a fost localizat in zona insulelor Nicobar din nord-estul Oceanului Indian. Seismul s-a produs la adancimea de 23 km si a avut magnitudinea de 6,5 grade pe scara bazata pe moment seismic. Miscarea seismica a fost resimtita in insulele Nicobar si in nordul Sumatrei.
Mecanismul de focar al cutremurului a fost de tip decrosare, potrivit datelor centralizate la EMSC:

EMSC: Mecanism de focar cutremur Nicobar 8 noiembrie

Cutremurul a fost precedat de mai multe seisme moderate cu magnitudini de pana la 5,0-5,5 grade produse tot in zona insulelor Nicobar, cat si de un cutremur moderat de magnitudine moment 5,8 produs in zona insulei indoneziene Nias. De asemenea, un cutremur de magnitudine 4,9 s-a produs la ora 15h01min si in sud-vestul Pakistanului, pe sistemul faliei Chaman. Mai multe replici cu magnitudini de pana la 5,0-5,3 grade s-au inregistrat la putin timp dupa socul principal din zona insulelor Nicobar.

Sorin

The author Sorin