close
Stiri vechi

Cutremur de magnitudine 3,2 in Maramures, zona HALMEU (judetul Satu Mare)

Un cutremur crustal cu magnitudinea de 3,2 grade pe scara Richter s-a produs in dimineata zilei de luni, 11 mai, in regiunea seismica Maramures, la nord-vest de SATU MARE (judetul Satu Mare).

Sursa: EMSC

Seismul a avut loc la ora locala 8h00min27sec (5h00min27sec UTC). Potrivit datelor publicate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului si de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean, epicentrul seismului a fost localizat la 4 km nord-vest de localitatea HALMEU, judetul Satu Mare (47,98 grade latitudine Nordica, 22,97 grade longitudine Estica).

Sursa foto: EMSC

Cutremurul s-a produs la adancimea de 2 km si a avut magnitudinea de 3,2 grade pe scara Richter. Seismul a fost resimtit in zona epicentrala cu intensitatea de III grade pe scara Mercalli.
Zona Maramures este cunoscuta prin activitatile sale seismice de tip crustal, cutremurele avand de regula focare la adancimi de 5-15 km. Cele mai active epicentre se afla in zonele BAIA MARE-BAIA SPRIE-CAVNIC, OCNA SUGATAG-SIGHETU MARMATIEI (in judetul Maramures) precum si la HALMEU (judetul Satu Mare).

Sorin

The author Sorin