close
Stiri vechi

Secventa de cutremure puternice in Tonga si Samoa

O secventa de mai multe cutremure puternice, cu magnitudini moment cuprinse intre 6,0 si 6,5 grade, s-a inregistrat in ziua de luni, 30 martie, in zona insulelor Tonga si Samoa din Oceanul Pacific.

Primul cutremur a avut loc la ora 7h56min UTC (ora locala 21h56min in Samoa), epicentrul acestuia fiind localizat in zona insulelor Tonga, potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean.

Sursa foto: EMSC

Cutremurul s-a produs la adancimea de 10 km si a avut magnitudinea de 6,0 grade pe scara bazata pe moment seismic.

Al doilea cutremur puternic a avut loc la ora 8h18min UTC (ora locala 22h18min in Samoa). Potrivit EMSC, epicentrul a fost localizat in zona insulelor Samoa; cutremurul s-a produs la adancimea de 10 km si a avut magnitudinea moment de 6,4 grade.

Sursa foto: EMSC

Al treilea cutremur s-a produs tot in zona insulelor Samoa-Tonga la ora 8h48min UTC (ora locala 22h48min UTC). Potrivit EMSC, cutremurul s-a produs la adancimea de 10 km si a avut magnitudinea de 6,5 grade pe scara bazata pe moment seismic.

Sursa foto: EMSC

Activitatea seismica este foarte intensa in Centura „de foc” a Pacificului. Un cutremur major cu magnitudinea moment de 7,5 grade s-a produs in noaptea de duminica 29 martie spre luni 30 martie in Papua-Noua Guinee, generand o alerta de tsunami, anulata ulterior.

Sorin

The author Sorin