close
Stiri vechi

Cutremur de magnitudine 4,9 in regiunea Vrancea

Un cutremur moderat cu magnitudinea de 4,9 grade pe scara Richter s-a produs in regiunea Vrancea in dimineata zilei de 29 martie.



Cutremurul a avut loc la ora locala 2h44min58sec (00h44min58sec UTC). Potrivit datelor publicate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, epicentrul cutremurului a fost localizat la limita dintre Muntii Vrancei si ai Buzaului, in zona PIETRELE INSIRATE, judetul Buzau (45,62 grade latitudine Nordica, 26,46 grade longitudine Estica).

Seismul s-a produs la adancimea de 141,6 km si a avut magnitudinea de 4,9 grade pe scara Richter. Intensitatea maxima a cutremurului a fost de IV-V grade pe scara Mercalli. Cutremurul a fost resimtit pe arie larga in special in Moldova si Muntenia, cu intensitati de III si chiar IV grade pe scara Mercalli; la BUCURESTI, intensitatea cutremurului a fost de III-IV grade pe scara Mercalli.
Cutremurul din aceasta dimineata a fost cel mai puternic seism subcrustal produs in Vrancea de la inceputul acestui an; alte doua seisme, cu magnitudini de 4,6 grade pe scara Richter, au mai avut loc pe 24 ianuarie si, respectiv, 16 martie

Sorin

The author Sorin