close
Stiri vechi

Cutremur crustal de magnitudine 4,1 in Vrancea, zona RAMNICU SARAT

Un cutremur crustal cu magnitudinea de 4,1 grade pe scara Richter s-a produs in dimineata zilei de luni, 12 ianuarie, in regiunea Vrancea, zona RAMNICU SARAT.

Seismul a avut loc la ora locala 8h08min31sec (6h08min31sec UTC). Potrivit datelor publicate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, epicentrul cutremurului a fost localizat la 17 km de orasul RAMNICU SARAT, in judetul Vrancea (45,53 grade latitudine Nordica, 27,04 grade longitudine Estica).

Cutremurul s-a produs la adancimea de 17,8 km si a avut magnitudinea de 4,1 grade pe scara Richter. Intensitatea seismului in zona epicentrala a fost de IV grade pe scara Mercalli. Cutremurul a fost resimtit in judetele Vrancea si Buzau cu intensitati de III pana la IV grade pe scara Mercalli, precum si in judetul Tulcea.
In regiunea Vrancea se produc si cutremure crustale. Cel mai puternic cutremur crustal din ultimii 120 de ani a avut loc la 22 noiembrie 2014 in zona MARASESTI-PANCIU, la adancimea de 39 km, magnitudinea acestuia fiind de 5,7 grade pe scara Richter. 

Sorin

The author Sorin