close
Stiri vechi

Cutremur de magnitudine 4,5 grade in regiunea Vrancea

Un cutremur crustal cu magnitudinea de 4,5 grade s-a produs in seara zilei de duminica, 7 decembrie, in regiunea Vrancea. Seismul a avut epicentrul in zona MARASESTI-PANCIU si este cea mai puternica replica a cutremurului de 5,7 grade din 22 noiembrie.

Cutremurul s-a produs la ora locala 23h04min05sec (21h04min05sec UTC).
Potrivit datelor publicate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, epicentrul cutremurului a fost localizat in judetul Vrancea, in zona MARASESTI-PANCIU (la 45,88 grade latitudine Nordica si 27,17 grade longitudine Estica).

Cutremurul s-a produs la adancimea de 40 km si a avut magnitudinea de 4,5 grade pe scara Richter. Intensitatea miscarii seismice in zona epicentrala a fost de V grade pe scara Mercalli.
Cutremurul a fost resimtit mai intens in judetele Vrancea si Galati, dar a mai fost resimtit si in centrul si estul Moldovei, inclusiv la IASI.
Dupa cutremurul moderat de magnitudine 5,7 din 22 noiembrie 2014, care a fost cel mai puternic seism crustal (de adancime mai mica de 55-60 km) produs in Vrancea in ultimii 120 de ani, s-au inregistrat peste 80 de replici de magnitudini foarte mici, pana la 3,2 grade. Cutremurul din aceasta seara reprezinta, astfel, replica cea mai importanta inregistrata in zona MARASESTI-PANCIU.

Daca ati simtit cutremurul, va rugam sa postati la sectiunea marturii pe forum, la topicul

Cutremur 7 decembrie 2014

Sorin

The author Sorin