close
Stiri vechi

Cutremur de magnitudine 4,8 in regiunea Vrancea

Un cutremur subcrustal cu magnitudinea de 4,8 grade pe scara Richter s-a produs in seara zilei de miercuri, 10 septembrie, in regiunea Vrancea.

Seismul a avut loc la ora locala 22h45min57sec (19h45min57sec UTC). Potrivit datelor publicate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, epicentrul cutremurului a fost localizat in Muntii Buzaului, zona GURA TEGHII-PIETRELE INSIRATE, judetul Buzau (45,59 grade latitudine Nordica, 26,46 grade longitudine Estica).

Seismul s-a produs la adancimea de 105 km si a avut magnitudinea de 4,8 grade pe scara Richter. Intensitatea maxima a miscarii seismice a atins IV-V grade pe scara Mercalli. Cutremurul a fost resimtit pe o arie larga in sudul si estul tarii, cu intensitati de III si IV grade pe scara Mercalli. Astfel, cutremurul a fost resimtit la IASI, VASLUI, BACAU, GALATI, BRAILA, FOCSANI, GALATI, PLOIESTI, BRASOV, BUZAU, SLOBOZIA si in numeroase alte localitati; in BUCURESTI intensitatea miscarii seismice a fost de III-IV grade pe scara Mercalli. De asemenea, cutremurul a mai fost resimtit si in Basarabia, mai ales la CHISINAU.

Pentru marturii privind resimtirea seismului, va rugam sa postati pe forum la topicul:

Cutremur 10 septembrie 2014

Sorin

The author Sorin