close
Stiri vechi

Cutremur de magnitudine 4,0 in regiunea Vrancea

Un cutremur subcrustal cu magnitudinea de 4,0 grade pe scara Richter s-a produs in dimineata zilei de 29 august in regiunea Vrancea.

Seismul a avut loc la ora locala 9h24min29sec (6h24min29sec UTC). Potrivit datelor publicate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, epicentrul cutremurului a fost localizat in Muntii Buzaului, zona GURA TEGHII, judetul Buzau (45,54 grade latitudine Nordica, 26,37 grade longitudine Estica).

Cutremurul s-a produs la adancimea de 126 km si a avut magnitudinea de 4,0 grade pe scara Richter. Intensitatea maxima a miscarii seismice a fost de aproximativ III grade pe scara Mercalli.
Cutremurul de azi este al doilea eveniment de magnitudine mai mare sau egala cu 4,0 produs in Vrancea in aceasta luna. Duminica, 24 august, la ora locala 10h12min a avut loc un alt cutremur de magnitudine 4,6 pe scara Richter, la adancimea de 148 km; seismul a fost resimtit in sudul si estul tarii, dar cu intensitati mici, de III pana la cel mult IV grade pe scara Mercalli.

Sorin

The author Sorin