close
Stiri vechi

Cutremur puternic de magnitudine 6,1 in California, zona golfului San Francisco

Un cutremur puternic cu magnitudinea moment de 6,1 grade s-a produs in ziua de duminica, 24 august, in California, regiunea golfului San Francisco.

Seismul a avut loc la ora 10h20min UTC (3h20min ora locala), iar epicentrul sau a fost localizat la 10 km sud de Napa si 6 km nord-vest de American Canyon, in apropierea golfului San Francisco, potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean. Cutremurul a avut magnitudinea de 6,1 grade pe scara bazata pe moment seismic, iar adancimea focarului a fost de 11 km.

Cutremurul de astazi a fost cel mai puternic eveniment care a afectat regiunea San Francisco in ultimii cel putin 30 de ani, dupa seismul de magnitudine 6,9 produs la 17 octombrie 1989.
In urma cutremurului care s-a produs in aceasta dimineata in regiunea golfului San Francisco, mai multe persoane au fost ranite in localitatea Napa, situata in apropierea epicentrului, potrivit CNN. In Napa a fost afectata reteaua de conducte de apa. In aceeasi localitate, mai multe cladiri vechi au suferit avarii importante.

Sursa ShakeMap: USGS

Desi cutremurul s-a simtit cel main intens la Napa, miscarea seismica a mai fost resimtita, e drept cu intensitati mai mici, si in alte localitati din regiunea metropolitana San Francisco. Potrivit USGS, cutremurul a fost urmat de mai multe replici slabe, cele mai puternice dintre acestea avand magnitudini intre 2,6 si 3,6 grade.

Sorin

The author Sorin