Cutremur de magnitudine 4,6 in regiunea Vrancea

Un cutremur subcrustal de magnitudine 4,6 grade s-a produs in dimineata zilei de duminica, 24 august, in regiunea Vrancea.

Cutremurul a avut loc la ora locala 10h12min49sec (7h12min49sec UTC). Potrivit datelor publicate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, epicentrul cutremurului a fost localizat in Muntii Vrancei, intre ZAGON si PIETRELE INSIRATE, judetul Covasna (45,61 grade latitudine Nordica, 26,32 grade longitudine Estica).

Cutremurul s-a produs la adancimea de 148 km si a avut magnitudinea de 4,6 grade pe scara Richter. Intensitatea maxima a seismului a fost de IV grade pe scara Mercalli. Cutremurul a fost resimtit in mai multe localitati din sudul si estul tarii cu intensitati de III pana la III-IV grade pe scara Mercalli. La Bucuresti, intensitatea miscarii seismice a fost de III grade pe scara Mercalli.
Ultimul cutremur vrancean cu o magnitudine similara celui din aceasta dimineata a avut loc pe 3 aprilie. De asemenea, in ziua de 19 august a mai avut loc un cutremur vrancean de magnitudine 3,9 la adancimea de 141 km, acest eveniment nefiind insa resimtit la Bucuresti.

Dacă doriți sa comentati la aceasta știre sau să aflați ce spun și alți vizitatori ai site-ului nostru,
vă așteptam pe forumul Cutremur.net unde veți avea acces la comunitatea noastră online!