close
Stiri vechi

Cutremur de magnitudine 4,6 in regiunea Vrancea

Un cutremur subcrustal de magnitudine 4,6 grade s-a produs in dimineata zilei de duminica, 24 august, in regiunea Vrancea.

Cutremurul a avut loc la ora locala 10h12min49sec (7h12min49sec UTC). Potrivit datelor publicate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, epicentrul cutremurului a fost localizat in Muntii Vrancei, intre ZAGON si PIETRELE INSIRATE, judetul Covasna (45,61 grade latitudine Nordica, 26,32 grade longitudine Estica).

Cutremurul s-a produs la adancimea de 148 km si a avut magnitudinea de 4,6 grade pe scara Richter. Intensitatea maxima a seismului a fost de IV grade pe scara Mercalli. Cutremurul a fost resimtit in mai multe localitati din sudul si estul tarii cu intensitati de III pana la III-IV grade pe scara Mercalli. La Bucuresti, intensitatea miscarii seismice a fost de III grade pe scara Mercalli.
Ultimul cutremur vrancean cu o magnitudine similara celui din aceasta dimineata a avut loc pe 3 aprilie. De asemenea, in ziua de 19 august a mai avut loc un cutremur vrancean de magnitudine 3,9 la adancimea de 141 km, acest eveniment nefiind insa resimtit la Bucuresti.

Sorin

The author Sorin