close
Stiri vechi

Cutremur moderat de magnitudine 5,8 in zona insulelor indiene Andaman

Un cutremur moderat cu magnitudinea moment de 5,8 grade s-a produs joi, 31 iulie, in regiunea insulelor Andaman din Oceanul Indian.

Seismul a avut loc la ora 13h41min UTC. Potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean, cutremurul s-a produs la adancimea de 10 km si a avut magnitudinea moment de 5,8 grade. Nu au fost raportate pagube.
In ultimele saptamani, mai multe cutremure moderate sau relativ puternice s-au produs in diferite structuri geotectonice din Oceanul Indian. Astfel, pe 2 si 9 iulie s-au produs cutremure cu magnitudini moment de 6,1 si, respectiv, 5,7 grade in regiunea insulelor Balleny. Un seism cu magnitudinea moment de 6,0 s-a produs pe 19 iulie in zona de fractura Owen. In ziua de 23 iulie, un cutremur de magnitudine 5,4 s-a produs si pe Dorsala Carlsberg. Un alt cutremur moderat, cu magnitudinea de 5-5,5 grade, s-a produs in zona Mauritius-Reunion in ziua de 28 iulie. Pe 29 iulie, un cutremur cu magnitudinea de 5,3 grade s-a produs in regiunea insulelor Andaman, urmat la scurt timp de un alt cutremur, de magnitudine 5,0 grade, produs in partea central-sudica a Oceanului Indian. Seismul de 5,8 grade din Andaman produs astazi continua seria acestor cutremure.

Sorin

The author Sorin