Cutremur puternic de magnitudine 6,8 in Kermadec

Un cutremur puternic cu magnitudinea moment de 6,8 grade s-a produs in seara zilei de luni, 23 iunie, in regiunea insulelor Kermadec din Oceanul Pacific.

Seismul a avut loc la ora 19h19min UTC. Potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean, epicentrul miscarii seismice a fost localizat in zona insulelor Kermadec, iar adancimea focala a fost de 26 km.

Magnitudinea cutremurului a fost de 6,8 grade pe scara bazata pe moment seismic. Cutremurul a fost resimtit in Kermadec. Avand in vedere localizare submarina a epicentrului, exista risc de tsunami cu potential de a afecta zonele de coasta ale Noii Zeelande, insulelor Kermadec si altor insule din Pacific.

Update:
Alte doua cutremure relativ puternic s-au produs la scurt timp dupa socul primar. Primul a avut loc la ora 19h21min UTC la adancimea de 30 km, magnitudinea acestuia fiind de 6,3 grade pe scara bazata pe moment seismic. Al doilea seism a avut loc la ora 20h06min UTC la adancimea de 20 km, magnitudinea moment fiind de 6,5 grade.

Dacă doriți sa comentati la aceasta știre sau să aflați ce spun și alți vizitatori ai site-ului nostru,
vă așteptam pe forumul Cutremur.net unde veți avea acces la comunitatea noastră online!