close
Stiri vechi

Cutremur puternic de magnitudine 6,8 in Kermadec

Un cutremur puternic cu magnitudinea moment de 6,8 grade s-a produs in seara zilei de luni, 23 iunie, in regiunea insulelor Kermadec din Oceanul Pacific.

Seismul a avut loc la ora 19h19min UTC. Potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean, epicentrul miscarii seismice a fost localizat in zona insulelor Kermadec, iar adancimea focala a fost de 26 km.

Magnitudinea cutremurului a fost de 6,8 grade pe scara bazata pe moment seismic. Cutremurul a fost resimtit in Kermadec. Avand in vedere localizare submarina a epicentrului, exista risc de tsunami cu potential de a afecta zonele de coasta ale Noii Zeelande, insulelor Kermadec si altor insule din Pacific.

Update:
Alte doua cutremure relativ puternic s-au produs la scurt timp dupa socul primar. Primul a avut loc la ora 19h21min UTC la adancimea de 30 km, magnitudinea acestuia fiind de 6,3 grade pe scara bazata pe moment seismic. Al doilea seism a avut loc la ora 20h06min UTC la adancimea de 20 km, magnitudinea moment fiind de 6,5 grade.

Sorin

The author Sorin